Dzūkai į Seimą išstūmė savą

0
144

Sekmadienį baigėsi antrasis rinkimų į Seimą turas. Mūsų, Dzūkijos rinkimų apygardoje, antrajame ture rungėsi konservatorių atstovas Laurynas Kasčiūnas ir liberalas Juozas Baublys

Romana Vaičkutė

Pirmajame ture Laurynas Kasčiūnas aplenkė Juozą Baublį, surinkęs 3220 balsų, o dzūkui, liberalų atstovui teko 3024 balsai. Tačiau antrajame ture aktyviau sudirbo J.Baublio rėmėjai ir Varėnos rajono valdžia su meru Algiu Kašėta priešakyje. Įdomu tai, kad palaikymą J.Baubliui išreiškė ir Alytaus miesto meras, socialdemokratas Nerijus Česiulis, Valstiečių ir žąliųjų sąjungos atstovas Petras Valiūnas ir kiti. Taigi buvo akivaizdu, kad dzūkai aktyviai stumia savą, motyvuodami, kad L.Kasčiūnas į Seimą jau pateko pirmajame ture daugiamandatėje apygardoje (pagal Tėvynės sąjungos – Krikščionių demokratų) sąrašą.
L. Kasčiūnas rinkosi atvirą ir aktyvų bendravimą su rinkėjais – ne tik betarpišką susitikimuose, bet ir debatuose, televizijos laidose. Tačiau J.Baublio rinkėjai neišvydo nei viešuose debatuose, nei televizijos laidose. Jis vyko, lydimas kai kurių atsakingų savivaldybės darbuotojų, į kaimų ir miestelių šventes ar kitas iškilmes, dovanojo šakočius ir žadėjo savo kukliose kalbose daug nuveikti dzūkų labui. Pavyzdžiui, perlojiškiams per sporto šventę vasarą pažadėjo sutvarkyti stadioną, jei bus išrinktas į Seimą. Kas nesilanko šventėse ar kuriose vietovėse nebuvo švenčių, apie J.Baublį ir jo pažadus nieko negirdėjo. Viena rinkėja netgi laišką atsiuntė į redakciją, viešai kreipdamasi į jį ir klausdama, kur jis dingo, bei būgštaudama, kad ir vėl neprapultų, kai atsidurs Seime…
Dzūkams pavyko – antrajame ture daugiau balsų gavo J.Baublys – 7355, o L.Kasčiūnui teko pripažinti pralaimėjimą, gavus 6092 balsų.
Nors ir ne dzūkas, nors ir ne savas, bet Dzūkijos žmonėms aktyvus ir noriai bendraujantis L.Kasčiūnas paliko gerą įspūdį, ypač Dzūkijos apygardos Alytaus rajono daliai, kurie apie jį atsiliepia puikiai. Varėnos rajono konservatoriai vienas kitą baksnoja, kad ne viską padarė, jog jų atstovas, o kartu ir jie, švęstų pergalę.
Rinkimai baigėsi, pralaimėjusieji, nuriję kartėlį, įvertins sukauptą patirtį, imsis įprastos ar naujos veiklos, o iš laimėjusiųjų žmonės lauks, kada pažadai taps konkrečiais darbais. Nebent pavyks tyliai prabūti dar vieną kadenciją.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: