Padėk nuspręsti, kuriuo keliu eiti

0
108

Visą rugsėjį Valkininkų seniūnijos jaunimas dalyvavo projekte „Padėk nuspręsti, kuriuo keliu eiti“, kurį finansavo Varėnos rajono savivaldybė.
Jei pradžioje susitikimai vyko sunkiai, jaunimas neatviravo, susitikimams įsibėgėjant, jaunieji projekto dalyviai drąsiai reiškė idėjas, savo nuomonę, kūrė projektus, kaip įgyvendinti verslą kaime, mažame miestelyje, kaip įveikti konkurencinėje kovoje verslo „ryklius“. Daug verslo idėjų projekto metu ne tik jaunimas pasisėmė iš susitikimuose dalyvavusių verslininkų, tačiau ir verslininkai įdomių idėjų išgirdo iš mūsų krašto jaunimo.
Įvairūs susitikimai vyko įvairiose Varėnos rajono vietose, ypač įsimintinas susitikimas jaunimui buvo su VšĮ „Varėnės žirgai“ savininkais Daniele ir Žilvinu, kur naktigonės metu ne tik pirmą kartą jodinėta žirgais, bet buvo aptarta daug jauno žmogaus, žirgų ir žirgyno klausimų…
Nors mūsų krašto jaunimas žino, kad Dargužių kaime yra didelis ir daug veiklų siūlantis amatų centras, tačiau retas, kuris buvo jį aplankęs. Projekto metu buvo puiki proga apžiūrėti centrą, sužinoti kaip jis veikia, kam veikia, kodėl veikia. Apsilankymo metu buvo susipažinta su tradiciniais amatais ir kiek daug Lietuvoje yra amatų centrų, kuriuose kiekviename jų pristatomos savo krašto tradicijas.
Daug verslo idėjų buvo sukurta pas Robertą, kuri puikiai, įdomiai ir išsamiai pristatė „Sūrininkus Dargužiuose“. Skaniai derėjo Robertos pristatomi Varėnos krašto sūrininkų sūriai, Naujųjų Valkininkų kaimo moterų keptas obuolių pyragas ir karšta žolelių arbata.
Gaila, kad susitikimas su habilituota daktare, MRU gyvenimo kokybės laboratorijos vadove, ekonomikos ir finansų valdymo fakulteto ekonomikos ir verslo instituto profesore Ona Gražina Rakauskiene neįvyko dėl pasaulinės pandemijos, tačiau jis mūsų suplanuotas ir tikrai po visų negandų tiek profesorė, tik jaunimas susitiks.
Projekte susitikta su daug verslininkų, daug ir įvairių profesijų atstovų. Kiekvienas susitikimas buvo žavus ir savotiškas. Jaunimui pažinti kiekvieną verslą ir profesiją iš arčiau, su visais pliusais ir minusais tikrai buvo įdomu ir naudinga. Projektas buvo naudingas ne tik kaimo, Valkininkų seniūnijos jaunimui, bet ir patiems projekto rengėjams, verslo atstovams.
Projektas padėjo ir mūsų bendruomenės nariams labiau pažinti mūsų jaunimą, priartėti prie jo, sužinoti problemas, bandyti kartu jas spręsti, dalį minčių pasilikti įgyvendinti ateityje…

Naujųjų Valkininkų kaimo bendruomenės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: