Adolfo Ramanausko-Vanago premijos konkursas

0
57

Varėnos rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą Adolfo Ramanausko-Vanago premijai gauti. Konkursas vyks š. m. balandžio 1-30 dienomis. Dokumentus premijai galima pateikti Varėnos rajono savivaldybės administracijos Bendrajam skyriui iki balandžio 30 d. imtinai.

Priminsime, kad premija įsteigta pagerbiant Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio deklaracijos signataro, Ginkluotųjų pajėgų vado Adolfo Ramanausko-Vanago asmenybę ir skiriama kiekvienais metais siekiant paskatinti Lietuvos visuomenę puoselėti Lietuvos laisvės idėją, branginti ir įamžinti kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, puoselėjančias ir ugdančias visuomenės pilietiškumą.
Premijos dydis – 1000 Eur.
Premija mokama iš Varėnos rajono savivaldybės administracijai skirtų Savivaldybės biudžeto asignavimų.
Premija skiriama labiausiai pasižymėjusiems šiose srityse: už iniciatyvas ieškant ir atrandant partizanų žuvimo, palaidojimo vietas; už profesionalius sprendimus įamžinant partizanų atminimą; už jaunų žmonių patriotizmo ir pilietiškumo skatinimą ir rėmimą; už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią Lietuvos pilietiškumą ir patriotizmą, tautiškumą ir dvasines vertybes; už sukurtus literatūros, dailės, muzikos, teatro, kino kūrinius, skatinančius visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę, istorinę atmintį, skiepijančius meilę ir ištikimybę Lietuvai.
Premija gali būti skiriama Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems fiziniams ar juridiniams asmenims, atitinkantiems Premijos nuostatų reikalavimus.
Asmenį, kuriam bus skiriama Premija, išrenka Adolfo Ramanausko-Vanago premijos kandidatų vertinimo komisija.
Kontaktinis asmuo – Adolfo Ramanausko-Vanago premijos komisijos sekretorė Agnė Šiaučiūnienė, tel. (8 617) 06646, el. p. agne.siauciuniene@varena.lt.

R.V.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: