Sulaikė tris Jemeno piliečiais prisistačiusius migrantus

0
93

Varėnos rajone A. Barausko užkardos pasieniečiai sulaikė tris neteisėtus migrantus, prisistačiusius Jemeno piliečiais. Sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Ką tik sieną pažeidusius užsieniečius trečiadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai sulaikė ties Varėnos rajono Rakų kaimu. Pamatę pasieniečius šie dar bandė slėptis griovyje.
Asmens dokumentų migrantai neturėjo ir prisistatė Jemeno piliečiais. Dviem iš jų esą po 22-ejus, trečiajam – 24-eri. Sulaikytieji nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais. Du migrantai kalba angliškai.
Pasieniečiai su tarnybiniu šunimi patikrino vietovę, kur migrantai ką tik neteisėtai buvo perėję sieną iš Baltarusijos. Daugiau daiktų ar asmenų neaptikta.
Sulaikytieji buvo laikinai apgyvendinti A. Barausko pasienio užkardoje. Jie pateikė prašymus suteikti prieglobstį Lietuvoje. Pradėję tokiu atveju numatytas procedūras pasieniečiai apie tai informavo Migracijos departamentą, nagrinėjantį prieglobsčio Lietuvoje prašymus, bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugiją.
Gavus užsieniečių testų dėl COVID-19 rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl jų apgyvendinimo vietos. Sulaikytųjų tapatybės nustatinėjamos.
Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: