Kūryba – neatsiejama gyvenimo dalis

0
121

Varėniškiai lyg smiltys pabirę po pasaulį ir namus suradę Ispanijoje ar Anglijoje, Norvegijoje ar Vokietijoje… Kai kas išvyko tik genami noro daugiau uždirbti ir geriau gyventi, kai kas – studijuoti, kam gyvenimas užsienyje – naujos ir platesnės galimybės kūryboje. Jaunesnei varėniškių kartai gerai pažįstama pora – aksomino balso merkiniškė Vita Pačkauskaitė, dar žinoma kaip Vita Jazz, bei varėniškis Povilas Žilinskas, buvusios grupės „Sauliagalviai“ lyderis – kurį laiką gyveno Kretoje, o dabar – Anglijoje. Pokalbis su Vita ir Povilu Žilinskais apie gyvenimą ir kūrybą svečiose šalyse

-Kada išvykote iš Lietuvos ir kodėl? Kuri šalis jus pirmiausia paviliojo? Ką ten veikėte ir kuo užsiėmėtė?

Povilas: Nebuvo vieno laikotarpio, kada abu nusprendėme išvykti iš Lietuvos. Taip jau atsitiko, kad aš jau dirbau užsienyje ne vienerius metus ir prieš man išvykstant naujam sezonui į Kretą, aš sutikau Vitą. Sutapimas toks, kad Vitai pavyko įsidarbinti tame pačiame viešbutyje, kur ir toliau prasitęsė mūsų pažinties istorija. Čia dirbome laisvalaikio organizatoriais. Kartu Kretoje pradirbome 7 sezonus, kurioje jau pradėjome kurti bendrą ateitį.

-Kodėl nusprendėte išvykti į D.Britaniją? Ten dirbate, o gal studijuojate?

Būdami Kretoje mes ieškojome studijų krypties ir labiausiai mus traukė vakarų muzikos industrija. Praėjus ne vieneriems mėnesiams pasiruošimo mes įstojome į Solent Universitetą Southampton mieste.

Universiteto studijų programa mums labai patiko, patiko ir šis miestas, ir čia esantys žmones, todėl ir panorome įkurti čia savo šaknis. Šiuo metu aš gavau darbo pasiūlymą Premier Inn, o Vita dirba Barchester HealtCare Snowdrop Place laisvalaikio organizatore.

Galime išvardinti ne vieną priežastį, kodėl pasirinkome Didžiąją Britaniją. Pirmiausia, dėl stiprios ir augančios ekonomikos, palankių paskolų studijoms ir įvairios darbo pasiūlos.

-Kūryba jus lydi visur, begyventumėt…

Kūryba mus lydėjo tiek Lietuvoje, tiek Kretoje, o dabar – ir Anglijoje, čia mus užplūsta įvairios galimybės, nuo kurių yra sunku nusigręžti. Tiek aš, tiek Vita dalyvaujame įvairiuose muzikos projektuose, tad kūryba yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis.

-Vita, kaip dailė atsirado tavo gyvenime? Ar mokeisi tapybos?

Vita: Aš pradėjau domėtis daile nuo pat mažens, bet bebaigdama fortepijono studijas Jadvygos Čiurlionytės menų mokykloje buvau paskatinta ten studijuoti ir dailę. Pandemijos laikotarpiu pradėjau labiau gilintis į meno istoriją ir techniką. Dailė kaip ir muzika yra mano gyvenimas.

-Žiūrėjau kelis vaizdo klipus su naujomis dainomis. Plačiau papasakok apie savo muzikinę karjerą…

Vita: Esu grupės BASEMENT83 vokalistė ir dainų rašytoja, šiuo metu įrašinėjam dainas bei ruošiamės muzikos festivaliams, kurie Anglijoj turėtų įsibėgėti vasarą, jau turim ne vieną pakvietimą. Mus lengvai rasite socialiniuose tinkluose. Prie šios grupės prisijungiau pabaigusi universitetą. Su grupės prodiusere susipažinau būdama Universiteto Muzikos apdovanojimų vedėja, kurio organizatorius buvo Povilas.

-Povilai, varėniškiai prisimena tave kaip grupės „Sauliagalviai“ lyderį, dainų autorių (tekstų ir muzikos). Ar tęsi muzikinę karjerą?

Povilas: Groju ir dainuoju daugiau nei bet kada. Esu grupės Stereo Brothrers vokalistas ir gitaristas. Šiuo metu ruošiam naujus muzikos kūrinius ir jau galvojam apie koncertus. Visada palaikau ryšį su savo broliais Sauliagalviais, pasibarsčiusiais po pasaulį. Smagūs laikai buvo, bet reikia judėti į priekį, o mūsų dainas visada galite nemokamai pasiklausyti Soundcloud.com.

-Kaip pasakoje – graži jūsų draugystė baigėsi vestuvėmis… Kiek metų draugavote, kur vyko vestuvės?

Povilas: Susituokėme devintais draugystės metais. Pasipiršau Vitai pasibaigus studijoms. Santuokos ceremonija įvyko Merkinės Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų Bažnyčioje, o šventėme vienoje iš Merkinės sodybų, kartu su šeima ir artimiausiais draugais. Ačiū grupei Grūviai už padovanotą gyvą koncertą. Tai buvo nuostabi saulėta diena, pilna meilės.

-Gal tgurite ir bendrų kūrybinių projektų?

Turim šiokių tokių projektų, bet neatversime visų kortų, kviečiame sekti mus socialiniuose tinkluose, jei išleisim kažką, viskuo pasidalinsime Sunheads Productions (Povilo įrašų studija) ir Vita Jazz puslapiuose.

-Ko palinkėtumėt Varėnos jaunimui?

Povilas, Vita: Varėnos jaunimui palinkėsim išlikti savimi, nebijoti naujų iššūkių bei visada tobulėti, juk kas ieško tas randa, per kančias į žvaigždes…

Ačiū už pokalbį.

Kalbėjosi Romana Vaičkutė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: