Varėnoje įsikūrė knygų nameliai

0
215

Antradienį, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Varėnoje, legendų ir padavimų parke bei prie Karloniškės ežerėlio pastatyta po knygų namelį

Rita Reivytė

Šios idėjos iniciatoriai – Varėnos rajono Jaunimo reikalų taryba. Šiuos dailius namelius sumeistravo tautodailininkas Marius Kibildis. Nameliai ypatingi tuo, jog jie dekoruoti M.K.Čiurlionio paveikslų motyvais. Juos dailiai išpiešė buvę Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos auklėtiniai: Miglė Averkaitė, Rimgailė Bloznelytė, Laimonas Žilinskas ir Ūlė Masteikaitė, kuriems vadovavo šios mokyklos direktorės pavaduotoja Dalia Šemeškienė-Kleponytė.
Antradienį legendų ir padavimų parke ta proga vyko renginys. Rajono meras Algis Kašėta dėkojo idėjos autorei Laimai Denutienei, savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėjai, ir įteikė knygų, kurios paskui surado savo vietą nameliuose. Knygas taip pat dovanojo Varėnos viešosios bibliotekos direktorius Kazimieras Eitaras Krupovičius, kiti varėniškiai.
Susirinkusiems jauniems ir vyresniems varėniškiams koncertavo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos auklėtiniai bei kiti jaunieji Varėnos talentai.
Tai – antroji jaunimo dovana miestui. Pirmąją dovaną – suoliuką, stovintį prie Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos – jaunimas miestui padovanojo prieš keletą metų.
Knygų namelių durelės tikrai bus varstomos ir šiomis lauko bibliotekėlėmis naudosis pasivaikščioti išėję varėniškiai su savo vaikučiais, o gal ir paaugliams magės atverti namelio dureles, pasiimti knygą ir paskaityti, kai atsibos aktyvi veikla. Svarbiausia, kad knygų nameliai ir knygos būtų saugomos.

Gabijos BAUBLYTĖS nuotraukos

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: