Vagysčių ir sukčiavimo atvejų nemažėja

0
16

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau ‒ Alytaus apskr. VPK) prižiūrimoje teritorijoje fiksuojamas šiek tiek augantis vagysčių iš nuosavų namų ar sodybų kiemų ir sukčiavimo atvejų skaičius. Šio pobūdžio nusikalstamos veikos skaičiai nemažėja, kadangi atšilus orams žmonės dažniau išvyksta iš namų arba užsiėmę aplinkos priežiūros darbais palieka daiktus lengvai prieinamose vietose be tinkamos apsaugos.

Atėjus šiltajam metų sezonui, pastebimas įvairios įrangos, skirtos prižiūrėti namų aplinką bei dviračių vagysčių skaičiaus augimas. Kartais ir trumpam paliktas atidarytas garažas ar tiesiog kieme be priežiūros stovintis dviratis tampa lengvu laimikiu ilgapirščiams. Toks „žaibiškas“ svetimo turto pasisavinimas, kartais pastebimas ne iš karto. Todėl pastebėjus vagystės požymius, policija prašo piliečių nedelsiant kviesti pareigūnus, neliesti įkalčių ir nevalyti paviršių, siekiant apsaugoti nusikaltimo vietoje esančius įrodymus. 

Dažniausiai ilgapirščiai įsibrauna į patalpas išlaužus durų spyną arba išdaužus namo/sodybos lango stiklą, ar sugadinus lango rėmą. Be to, prieš patekdami į butą, sodybą ar namą, jį stebi ir renka informaciją. Nederėtų nuosavuose namuose ar sodybose palikti vertingos technikos ar kitų daiktų (dviračių, žoliapjovės ir t. t.) gerai matomoje vietoje, atidarytų garažo vartų ar ūkinių pastatų durų. Labai svarbu patiems pasirūpinti savo nuosavybe ir imtis prevencinių atsargumo priemonių, tokių kaip signalizacija, apšvietimas su judesio davikliais, vaizdo stebėjimo kameros ar įsitraukimas į saugios kaimynystės grupę.

Taip pat stebimas nemažėjantis sukčiavimo atvejų skaičius, parduodant įvairaus pobūdžio prekes. Akivaizdu, kad daugelis šiuo metu ieško traktorių, žoliapjovių ir kitų ūkio priežiūrai skirtų prekių. Tačiau reikia labai įdėmiai vertinti kiekvieną pardavėją, kadangi Alytaus apskr. VPK pradėta ženklus skaičius teisenų dėl sukčiavimo, kuomet pirkėjas, pervedęs avansą ne tik nesulaukia prekės, bet ir praranda pinigus. Pastaruoju metu sulaukiama vis daugiau informacijos, kad panaši schema taikoma ir parduodant avalynę bei drabužius internetinėse svetainėse.

Alytaus apskrities pareigūnai ragina atsakingai vertinti perkamos prekės kainą ir pasidomėti pačiu pardavėju. Kadangi nukentėję nuo tokių prekeivių asmenys, kartais palieka atsiliepimą arba perspėjimą kitiems.

Alytaus apskr. VPK informacija

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: