Himnu susivienijo viso pasaulio lietuviai

0
41

Tradiciškai liepos 6-ąją, Valstybės dieną, viso pasaulio lietuviai jungiasi į akciją „Tautiška giesmė aplink pasaulį“.
Ir šį antradienį, 21 val., miestuose, kaimuose ir miesteliuose lietuvių širdys susijungė kartu giedant tautišką giesmę. Aktyviai į šią akciją jungiasi Varėnos rajono žmonės – ateina kartu su jaunąja karta. Ir Varėnoje kasmet susirenka vis daugiau žmonių, svarbiausia – jaunų kartu su vaikais.
Varėnos kultūros centro specialistė Janina Samulionienė pakvietė klausytis bažnyčios laikrodžio dūžių ir išmušus devintajam vieningai uždainuoti. Kadangi valdžios atstovai nebuvo linkę pasveikinti varėniškių – vicemeras Giedrius Samulevičius ir Varėnos r. savivaldybės direktoriaus pavaduotoja Vilma Miškinienė jaukiai slėpėsi žmonių būryje, tad sveikinimo žodį tarė ansamblio „Da Capo“ vadovas Tomas Kizelis, bandydamas „užvesti“ susirinkusiuosius giesmei.
Kartu su devintuoju bažnyčios laikrodžio dūžiu suskambo Vinco Kudirkos sukurta giesmė ir su paskutiniais jos žodžiais pakilo į dangų trijų spalvų balionai, simbolizuojantys Lietuvos vėliavą.
Pabūti kartu ir pasilinksminti varėniškius pakvietė Varėnos KC instrumentinio-vokalinio vyrų ansamblis „Da Capo“ (vadovas Tomas Kizelis).

Eglė Ražytė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: