Senosios Varėnos kaimo bendruomenės šventė

0
99

Liepos 10-ąją Senosios Varėnos bendruomenė susirinko paminėti bendruomenės susikūrimo sukakties. Bendruomenė gyvuoja nuo 2013 metų. Treti metai Senosios Varėnos kaimo bendruomenei vadovauja ir aktyviai veiklai buria entuziastingoji Ilona Zalanskienė.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Jas už bendruomenę aukojo klebonas Pranciškus Čivilis. Maldoje  kunigas dėkojo Viešpačiui už jo beribę neišmatuojamą meilę, kuri stiprina, pripildo gilesnio troškimo būti vienybėje su Kristumi. Ragino nebijoti skleisti gerumo, būti gailestingiems, mylintiems, vienminčiams, gyventi Dievo meilėje ir vienybėje su juo.

Iškilmingumo Mišioms suteikė Senosios Varėnos bažnyčios choras „Sonata“, kurį prieš septynerius metus subūrė jo vadovė Ilona Zalanskienė ir vargonininkė Elvyra Sinkevičienė.

Po pamaldų bažnyčioje vyko koncertas, kuriame dalyvavo mūsų bendruomenei gerai žinomas ir mylimas Bachovų tercetas – Matas, Rokas ir jų tėtis Darius, pianistė ir pedagogė Lina Vaitkuvienė, operinį dainavimą bestudijuojanti ir savo nuostabiu balsu džiuginanti klausytojų širdis Estela Aleknavičiūtė, nuoširdžiu dainavimu pradžiugino Varėnos kultūros centro mišrus choras „Harmonija“, vadovaujamas Ilonos Zalanskienės. Žymus bendruomenės narys profesorius Jonas Remigijus Naujalis pristatė nesenai išleistą knygą „Paskui augalus po Varėnos šilus“. Keliasdešimt knygos egzempliorių profesorius padovanojo bendruomenės nariams. Taip pat kasmete bendruomenės švente džiaugėsi ir nuotraukų albumą pristatė žymus Senosios Varėnos menininkas ir režisierius Valentinas Algirdas Kaliūnas.

Susirinkusius šventės dalyvius pasveikino Varėnos rajono savivaldybės atstovas, mero patarėjas Jonas Kleponis, įteikdamas didelį pyragą ir palinkėdamas visiems meilės ir gerumo.

Renginio vedėja dėkojo šventės rėmėjams: UAB „Staginis“ vadovui Kęstučiui Jurgelioniui, kavinės-picerijos „Fortūna“ bedraturčiui Dymai Krupovičiui, UAV „Lieruva“ vadovui Aivarui Česnuliui, UAB „Deinas“ vadovui Giedriui Keršiui, MB „Trys mėsininkai“ vadovui Nerijui Bakulai bei Varėnos rajono savivaldybei. Bendruomenės pirmininkė padėkojo visiems koncerto atlikėjams, rėmėjams, o labiausiai bendruomenės nariams, be kurių indėlio šventę suorganizuoti būtų labai sunku.

Vėliau šventės dalyviai persikėlė į klebonijos kiemelį, kur iki pat vakaro dainavo, bendravo, dalyvavo įvairiuose žaidimuose, estafetėse, galėjo išbandyti savo laimę, o mažieji džiaugėsi siausdami ir dūkdami batute.

Rima Pipienė

Senosios Varėnos kaimo bendruomenės narė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: