Mobilūs pašnekesiai Panaroje

0
27

Liepos 24 d. po šv. mišių Liškiavos bažnyčioje Panaros, Žeimių, Gudelių bei Ulčičių kaimų gyventojai ir svečiai rinkosi prie Panaros kultūros centro, kur buvo įsikūrusi Varėnos viešosios bibliotekos „Mobilių pašnekesių“ stotelė. Visus susirinkusius į šventę sveikino Varėnos rajono savivaldybės mero patarėjas Jonas Kleponis bei Liškiavos Švč. Trejybės parapijos klebonas Vidmantas Striokas.

Gausiai susirinkusiai bendruomenei buvo pristatyta mobilioji biblioteka, jos teikiamos paslaugos ir „Mobiliųjų pašnekesių“ projektas. Vėliau ant scenos lipo „Mobiliųjų pašnekesių“ svečiai – „Labas“ teatro aktorės Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė bei profesionalūs folkloro atlikėjai Darius Mockevičius ir Paulius Kovalenko. Talentingosios aktorės suvaidino pašėlusio smagumo komediją „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“ – tarmiškai pasakojo dzūkiškas sakmes ir legendas. Šiuos pasakojimus lydėjo muzikantų atliekamos dainos.

Spektaklis sužavėjo kūrybiškais ir originaliais režisūriniais sprendimais, subtiliu humoru ir magiška įtaiga. Žiūrovai scenos profesionalams už teatro magijos stebuklą ir geros nuotaikos užtaisą atsidėkojo ilgais ir audringais plojimais.

Dėkojame Panaros kaimo bendruomenės pirmininkei Onai Bubnelienei ir visai bendruomenei už bendradarbiavimą ir šiltą priėmimą.

Artimiausi „Mobiliųjų pašnekesių“ renginiai: Meno terapijos užsiėmimai ir puodeliavimo dirbtuvės su Nomeda Marčėnaite liepos 28 d. 11.00 val. Naujųjų Valkininkų bibliotekoje ir susitikimas su etnomuzikologe Zita Kelmickaite liepos 31 d. 16.00 val. Žiūrų kaime prie bendruomenės namų. Kviečiame!

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Varėnos rajono savivaldybės administracija.

Vaiva Miškinė Varėnos viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: