Sukčiai vėl bando pasipelnyti, viliodami banko prisijungimų duomenis

0
59

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau ‒ Alytaus apskr. VPK) prižiūrimoje teritorijoje liepos mėnesį pastebimas nemažėjantis skaičius pranešimų dėl sukčiavimo. Šį vasaros mėnesį sulaukiama daug susirūpinusių asmenų skambučių dėl bandymų išvilioti banko sąskaitų prisijungimo duomenis, apsimetant vieno ar kito banko darbuotojais. Paskambinę rusakalbiai asmenys dažniausiai informuoja pašnekovą, kad bandoma įsibrauti į jo/jos sąskaitą arba neteisėtai pervesti pinigus į užsienio sąskaitą. Natūralu, kad piliečiai tokio pokalbio metu jaučia išgąstį ir raginami kuo skubiau pateikti prisijungimo duomenis, siekiant sustabdyti neteisėtus veiksmus gali prarasti budrumą.

Vien liepos mėnesio pirmosiomis dienomis keli Alytaus gyventojai patyrė didelius finansinius nuostolius. Apie 20 000 eurų 60 m. vyras prarado kai sutuoktinė atskleidė banko prisijungimo kodus sukčiams. Nuo banko darbuotojais apsimetusių asmenų nukentėjo ir 70 m. alytiškė, kuri savo sąskaitoje pasigedo beveik 10 000 eurų.

Nors bandymų sukčiauti ir neteisėtai pasipelnyti skaičius išlieka didelis, tačiau labai džiugu, kad didėja visuomenės sąmoningumas, kai sulaukę įtartino skambučio žmonės informuoja teisėsaugą, bet patys nenukenčia. Liepos 12‒19 dienomis apie bandymus sukčiauti naudojant aprašytą schemą pranešė 7 piliečiai. Tačiau vien tą savaitę Prienų gyventoja prarado beveik 3 500 eurų, o Alytaus – 1 900 eurų.

Būkite budrūs ir atminkite, kad banko darbuotojai niekada neskambina klientams ir neprašo atskleisti prisijungimo duomenų. Primename, kad bankas taip pat niekada nesiunčia SMS žinučių ar el. laiškų su nuorodomis į banko svetainę ir neprašo atskleisti slaptažodžių, PIN kodų ar kitų konfidencialių duomenų.

Jeigu įtariate, kad buvote apgauti sukčių, kuo skubiau apie tai informuokite savo banką ir nedelsdami kreipkitės skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Linkime piliečiams neprarasti budrumo ir perkant internetu bei itin atsakingai vertinti internetinėje erdvėje randamus skelbimus.

Saugokite savo sveikatą bei sukauptas santaupas.

Alytaus AVPK inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: