Druskininkų užkardoje tarnaujantis belgų aviganis Goras surado dingusį aštuonmetį

0
92

Druskininkų užkardoje tarnaujantis belgų aviganis Goras Varėnos rajone surado netikėtai dingusį aštuonerių berniuką. Vaikas, kurio ieškojo ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnio įgula, aptiktas Ūlos upės pakrantėje, brendantis seklioje vietoje.

Sekmadienį popiet į VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnus pagalbos kreipėsi Alytaus policininkai. Jie pranešė, kad Varėnos rajone nepavyksta rasti dingusio aštuonmečio. Anot policijos, berniukas su tėvais leido laiką gamtoje, o vėliau netikėtai dingo iš jų akiračio.

Vaiko ieškoti ėmėsi policijos pareigūnai, o už poros valandų į pagalbą atsiųstos VSAT pajėgos – Druskininkų užkardos kinologas su belgų aviganiu Goru ir Aviacijos valdybos sraigtasparnis „Eurocopter“. Gorui, beje, yra tiek pat metų kaip ir dingusiam berniukui – aštuoneri.

Į vietą, kurioje paskutinį sykį matytas nepilnametis, atvykęs Druskininkų užkardos kinologas Gorui davė komandą sekti pėdsakais. Keturkojis juos iškart užuodė ir nuvedė pasieniečius netoliese plytinčiomis pievomis, o vėliau – ir mišku. Apylinkes iš oro žvalgyti pradėjo VSAT sraigtasparnio įgula.

Po poros valandų Goro vedina paieškose dalyvavusi pareigūnų grupė pasiekė Ūlos upės pakrantę. Čia Goras lojimu pranešė aptikęs žmogų. Dingęs aštuonmetis pastebėtas seklioje Ūlos vietoje, netoli kranto įbridęs į vandenį. Netrukus vaikas buvo saugiai ištrauktas iš vandens ir perduotas atvykusiems tėvams. Medikų pagalbos berniukui neprireikė.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: