Dargužiuose paminėta Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena

0
81

Jau kurį laiką gyvenome sąlygomis, kai tikras nuoširdus tarpusavio kontaktas ribojamas, kai buvo draudžiama, o po to rekomenduojame vengti susibūrimų ir gyvo bendravimo. To priežastys suprantamos, tačiau tuo pačiu tai ir varginanti kasdienybė. Bet kokios atgimstančios bendrystės apraiškos bendruomenėse – ar tai būtų renginiai, ar bendri darbai – ir vėl įkvepia naujų jėgų.

Dargužių kaimo bendruomenė kartu su Varėnos r. savivaldybės viešosios bibliotekos Dargužių filialu spalio 2 d. surengė popietę „Drauge širdys sušyla stipriau“, kuri skirta paminėti Tarpautinei pagyvenusių žmonių dienai. Popietės veiklos įvairiapusiškos – Dargužių amatų centre gaminti ir kepti sausainiai, vėliau bendruomenės namuose vyko dekupažo edukacija. Jos metu kartu su dekupažo meistre dalyviai darė puodeliui pasidėti skirtus padėkliukus. Kiekvienas popietės nario padėkliukas, likęs jam prisiminimui, pasidabino margaspalviais piešiniais. Neapsieita ir be dzūkiškų dainų. Svečiavosi bei smagias dainas muzikuodami dainavo dalis Tiltų kaimo kapelos narių. Neilgai trukus dainingi dargužiečiai pritarė kaimynams iš Tiltų. Popietė prasitęsė ir laikas tirpo prie arbatos puodelio skanaujant pačių išsikeptus bei atsineštus gardumynus, šnekučiuojantis apie gyvenimo ir rudens spalvas bei aptarinėjant ateitus planus.

Kad ir apsiniaukusi popietė pasitaikė, tačiau tądien Dargužių bendruomenėse namuose buvo jauku ir gera. Dėkojame visiems dalyvavusiems.

Renginys finansuotas iš Varėnos rajono savivaldybės lėšų, kurios pagal kaimo bendruomenių ir tautinių bendrijų veiklų kompensavimo bei projektų ir renginių dalinio finansavimo tvarkos apraše nustatytą tvarką skirtos bendruomenei pasinaudojus finansine parama kaimo bendruomenių veiklai skatinti bei pateikus reikalingus dokumentus.

Asociacijos „Dargužių kaimo bendruomenė“ valdyba

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: