Socialiniai darbuotojai ateina į pagalbą namuose

0
48

Varėnos rajone teikiamos socialinės paslaugos (pagalba) suaugusiems asmenims su negalia, senyvo amžiaus asmenims bei kitiems asmenims, kurie yra laikinai dėl ligos ar kitų priežasčių netekę savarankiškumo.

Pagalbos į namus ir dienos socialinės globos paslaugos teikiamos visose Varėnos rajono seniūnijose.

Pagalbos į namus paslaugų teikimo trukmė: nuo 1 iki 10 val. per savaitę, dažnumas: nuo 1 iki 5 kartų per savaitę. Paslaugos teikiamos tik darbo dienomis.

Dienos socialinės globos paslaugų teikimo trukmė: iki 4 val. per dieną (iki 20 val. per savaitę). Paslaugos teikiamos tik darbo dienomis.

Kreipimasis dėl pagalbos namuose paslaugų:

Dėl pagalbos namuose paslaugų asmuo (vienas iš suaugusių šeimos narių) ar jo globėjas, rūpintojas turi kreiptis į gyvenamosios vietos seniūnijos socialinio darbo organizatorių ir užpildyti prašymo-paraiškos socialinėms paslaugoms gauti formą bei pateikti šiuos dokumentus:

– asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą, asmens tapatybės kortelę);

– pensininko arba neįgaliojo pažymėjimą (arba vieną iš dokumentų, nusakantį neįgalumo turėjimą: darbingumo lygio nustatymo pažymą, specialiojo nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikio nustatymo, specialiojo nuolatinės slaugos poreikio nustatymo pažymų kopiją);

– išrašą iš medicinos dokumentų, forma 027/a, patvirtintą šeimos gydytojo su rekomendacija skirti pagalbos į namus paslaugas;

– kitus dokumentus, atsižvelgiant į konkrečią pareiškėjo situaciją (įgaliojimo kopija; teismo sprendimų, nutarčių kopijos, suaugusių vaikų prašymai (sutikimai), kita).

Pagalbos į namus paslaugos tai:

1. Informavimas / konsultavimas (teikiama informacija apie socialinės pagalbos suteikimą ir analizuojama asmens (šeimos) probleminės situacija ir ieškoma problemos sprendimo būdų).

2. Tarpininkavimas / atstovavimas (mokesčių apmokėjimas, dokumentų ir kitų formalumų sutvarkymas, užrašymas pas specialistus, transporto ir ūkinių (buitinių) darbų organizavimas bei tarpininkavimas tarp asmens (šeimos) ir jo aplinkos (kitų institucijų, specialistų, asmenų)).

3. Maitinimo organizavimas (maisto produktų ir kitų prekių nupirkimas bei jų pristatymas į namus; maisto gaminimas (pagalba ruošiant maistą), karšto maisto pristatymas į namus; indų suplovimas, darbo vietos virtuvėje sutvarkymas, atliekų išnešimas).

4. Namų tvarkymas (grindų plovimas, dulkių valymas, kilimų valymas dulkių siurbliu).

5. Skalbimas (patalynės, viršutinių ir apatinių drabužių skalbimas rankomis ar skalbimo mašina bei skalbinių pristatymas į skalbyklą).

6. Asmens higiena ir priežiūra (patalynės keitimas, pagalba prausiantis, rengiantis, plaukų, nagų priežiūra bei palydėjimas į pirtį, socialinių paslaugų įstaigą).

7. Sveikatos priežiūros paslaugų organizavimas (gydytojo iškvietimas, recepto pas gydytoją išrašymas, užrašymas pas gydytoją, vaistų nupirkimas vaistinėje).

8. Bendravimas (pokalbis, korespondencijos tvarkymas, laikraščių, žurnalų, knygų skaitymas ir kt.).

9. Malkų (anglies) atnešimas (malkų (anglies) atnešimas būsto šildymui (šildymo sezono metu)).

10. Krosnies iškūrenimas (būsto šildymas (šildymo sezono metu)).

11. Vandens atnešimas (vandens atnešimas asmens higienai, skalbimui, maistui gaminti, indams plauti).

12. Sniego valymas (sniego valymas žiemos sezono metu iki šulinio, malkinės, tualeto).

– Mokėjimo už pagalbą į namus dydis nustatomas atsižvelgiant į asmens (šeimos) pajamas ir gali būti nustatytas tik pinigine išraiška.

– Pagalbos į namus paslaugos teikiamos nemokamai, jeigu asmens pajamos yra mažesnės nei 256 Eur.

Pasiteiravimui apie socialines paslaugas namuose (jų sudėtį, mokėjimo sumą ir kt.) galite kreiptis į:

Varėnos socialinių paslaugų centro socialines darbuotojas:

Simoną Šimukonienę, tel. 8 658 84 060, el. paštas – s.simukonienė@gmail.com Ingą Mikalauskienę, tel. 8 608 04 183, el. paštas – inga.mikalauskiene@varenosspc.lt

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: