Jubiliejui skirta paroda

0
85

Gruodžio 1 dieną gražų jubiliejų šventė varėniškis menininkas Vytautas Baublys. Varėnos viešojoje bibliotekoje pristatyta jo darbų paroda, skirta šiai datai. Gimtadienis ir parodos atidarymas – taip originaliai pasveikinti mylimą senelį nusprendė jo anūkė Radvilė.

Vytautas Baublys gimė 1942 m. gruodžio 1 dieną Perlojos kaime. Vaizdingoje Dzūkijoje praleista vaikystė, meilė menui ir talentas padėjo Vytautui išplėsti kūrybos spektrą. Drožiniai iš medžio, darbai su žalvariu, variu, kriauklėmis, mozaika, metalo plastika. Žinomo mūsų krašto tautodailininko darbuose ypač artima širdžiai tema – Lietuvos istorija, mitologija, kraštiečių portretai, gimtųjų vietovių vaizdai.

Varėnos bibliotekos antrojo aukšto erdvę puošia preciziškai, tiksliai, kruopščiai atliktos 24 žinomų dailininkų (Rembranto) paveikslų kopijos ir vienas ypač įdomus paveikslas – fotografija. V. Baublys – Lietuvos rekordininkas: jo nutapyta garsiojo lenkų dailininko Jano Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ kopija (147×338 cm) pripažinta didžiausia kopija. 2015 m. V. Baublys apdovanotas Varėnos rajono savivaldybės kultūros premija bei Kultūros ir meno tarybos ženklu ,,Sidabrinė bitė“ už ilgametę kūrybinę veiklą, meilę gimtajam kraštui ir Lietuvos istorijos įamžinimą savo darbuose.

Vytautas Baublys Varėnos bibliotekai įteikė prasmingą dovaną – 2021 metais pagal Aleksandro Vitulskio paveikslą „Pilėnų gynimas“ (1965 m.) tapytą kūrinį „Pilėnai“.

Vytautą Baublį garbingo jubiliejaus proga sveikino Varėnos rajono meras Algis Kašėta, Seimo narys Juozas Baublys. Daug prasmingų palinkėjimų, ašarą išspaudusių, jausmingų žodžių jam skyrė visa meniška Vytauto šeima. Ištikimi ilgamečiai draugai, buvę kolegos džiaugėsi ir dėkojo už dovanotus darbus, nes savo kūrinius jis skiria ne pardavimui. Vytauto Baublio darbai puošia jo draugų, bendraminčių namų erdves, džiugina akį ir šildo sielą.

„Kuriu dėl savęs, ne dėl kitų. Mane traukia ne tiek rezultatas,  kiek pats kūrybinis procesas. Kurti skatina noras pačiam pasidaryti tai, ko negali nusipirkti“, – sako menininkas.

Parengė Renata Česnulevičienė

VB bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: