In memoriam

0
5196

Rima Janavičienė

1957-01-22 – 2023-02-27

2023 metų vasario 27 rytą įprastų dienų tėkmėje „Ąžuolo“ gimnazijos kolektyvą pribloškė skaudi žinia – netikėtai mirė mokytoja Rima Janavičienė. Netekome draugės, malonaus ir įdomaus, empatiško, šilto ir gero žmogaus. Išėjimas visada sukausto ir žeidžia. Rimą, fizikos mokytoją, pažinojo daugelis. Ji mūsų mieste mokėsi, vėliau mokė varėniškių vaikus, buvo aktyvi bendruomenės narė, norėjo dirbti ir mylėjo gyvenimą.

Rimos Janavičienės gyvenimo kelias prasidėjo 1957 m. sausio 22 d. Veisiejų miestelyje, Lazdijų rajone. Vėliau ji gyveno Vilniuje, o šeimai persikėlus į Varėną, čia baigė vidurinę mokyklą. 1975-1979 m. studijavo Vilniaus pedagoginiame institute fiziką. Įgijusi specialybę, Rima Janavičienė sugrįžo į savo mokyklą, iš kurios niekada tarsi ir nebuvo išėjusi. Čia ji dirbo, čia ir liks atminty tų, su kuriais teko būti. Tokių tikrai labai daug: buvusių auklėtinių, mokinių, mokytojų.

Šiltai bendraudama su kolegomis, mokytoja Rima išsiskyrė iš kitų savo energija, veiklumu, žmogiškumu, noru būti kartu. Draugai ją prisimins kaip linksmą, visada turinčią savo nuomonę. Užaugo dorais žmonėmis ir jos pačios vaikai: sūnus ir dukra. Rima džiaugėsi ir didžiavosi savo šeima. Netekties akivaizdoje liekame su pačiais artimiausiais Rimos žmonėmis, guodžiame juos ir palaikome. O visų mūsų atminty ji liks gyva, jos pasigesime ir ilgėsimės…

    Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos bendruomenė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: