„Derby“ ir „Kriterium“ finale 8 ristūnai žirgai pagerino savo rezultatus, o Utenos mero taurė atkeliavo į Varėną

0
76
Kriterium finišas. Stasys Kėrys su žirgu Perlas. Kestučio Vanago nuotr.

Savaitgalį Utenos hipodrome vykusių ristūnų žirgų keturmečių ir trimečių „Derby“ ir „Kriterium“ finalinėse lenktynėse žirgai ir vėl gerino savo greičio rezultatus – pasiekti 8 ristūnų žirgų rekordai.

Pasak Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorė Joanos Kėrytės, buvo azartiškos ir įtemptos lenktynės, kai kuriuose važiavimuose stebėjome, kaip ristūnai žirgai mainosi vietomis jau finišo tiesiojoje ir tik akimirkos lėmė, kuris bus greitesnis. „Utenos hipodromas išsiskiria teisėjams, varžybų dalyviams ir žiūrovams pritaikyta infrastruktūra, todėl neabejojame, kad Utenai tęsiant ristūnų žirgų lenktynių tradicijas, tokių pasiekimų ir reginių, kuriuos matėme pusfinalyje ir finale, ateityje matysime daugiau“, – sako J. Kėrytė.

Derby finalo laimėtojas (žirgas Lyderis) Eimantas Klebauskas ir Joana Kėrytė. Kestučio Vanago nuotr.

Keturmečių ristūnų žirgų „Derby“ finale pagrindinis apdovanojimas atiteko Eimantui Klebauskui ir jo augintiniui Lyderiui, kurie 2620 metrų distanciją įveikė per 3 min. 32,003 sek. Tai dvyliktas Lyderio startas ir septintas pirmos vietos laimėjimas šiais metais. Iš viso žirgas jau yra startavęs 22 kartus ir septynis kartus pelnė pirmą vietą. 2023 metais žirgas pasiekė ir naują savo greičio rekordą – 1 min. 18 sek.

Antra vieta atiteko ristūnui žirgui Deltuva 800 (3 min. 37,694 sek.), kurį vadeliojo savininkas Mečislovas Radzevičius. Tai buvo 10 žirgo startas, geriausias šio žirgo greičio rezultatas – 1 min. 22,89 sek. Trečias finišavo žirgas Impressive (3 min. 46,910 sek.), vadeliojamas savininko Stasio Kėrio. Geriausias Impressive greičio laikas – 1 min. 20,93 sek.

Geriausiai pasirodė ir Utenos rajono savivaldybės mero taurę iškovojo Stasio Kėrio ir Perlo (savininkas UAB „Nala“, 2 min. 44,966 sek., -1,86 sek.) duetas.

Varžybose apsilankė apie 1000 žiūrovų. Ristūnų žirgų lenktynes lydi papildomi renginiai, pritraukiantys atvykti su draugais ir šeimomis. Varžybas organizuoja Respublikinė lenktyninių žirgų lyga. Lyga įkurta 1999 m. ir yra vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri rūpinasi ristūnų žirgų veisimu (vykdo Lenktyninių ristūnų veislės žirgų veisimo programą) ir organizuoja šios žirgų veislės lenktynes.

Šaltinis: SPORTAS.LT

Visą straipsnį galite rasti https://www.sportas.lt/naujiena/484443/derby-ir-kriterium-finale-8-ristunai-zirgai-pagerino-savo-rezultatus

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: