Druskininkų pasieniečiai vėl sustabdė kontrabandininkų „laivybą“ Nemunu

0
85

Druskininkų pasieniečiai nutraukė dviejų plaustų „reisą“ Nemunu. Užuot atitekę jų laukusiems kontrabandininkams, kurių bendrininkai 2 000 pakelių cigarečių paleido pasroviui Baltarusijoje, dabar laikomi Druskininkų pasienio užkardoje.

Ketvirtadienio naktį, prieš vidurnaktį, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu pastebėjo Nemunu plaukiantį kažkokį daiktą. Nors ir kaip kontrabandininkai stengėsi, pasieniečiai nepamanė, jog tai – ledo lytis.

Motorine valtimi priartėję prie objekto, pasieniečiai kobiniu pritraukė du tarpusavyje surištus maždaug 1×1,5 metro dydžio plaustus su kroviniu ir išvilko juos į krantą. Kvadratinės formos plaustai su cigaretėmis, aptraukti juoda polietileno plėvele, buvo aprūpinti GPS sekimo įranga ir skambučiu. Ant viršaus suguldytos šaligatvio plytelės buvo panaudotos kaip balastas – tam, kad plaustai iš dalies panirtų po vandeniu. Iš kaimyninės šalies į Lietuvą mėginta atplukdyti 2 000 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo (įgijimo, laikymo, gabenimo, siuntimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką) akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tokią nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorė.

Cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Nemunui įtekėjus į Lietuvą, 17 kilometrų juo eina dviejų valstybių siena.

Ketvirtadienį iš Nemuno išgriebta „lytis“ su baltarusiškais rūkalais – šiemet jau 38-as toks Druskininkų užkardos pasieniečių laimikis.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: