Pergalė buvo arti

0
152
Komandoje pirmą kartą šį sezoną kartu žaidė abu „Ūlos“ senbuviai – Žygimantas Grigėnas (Nr.32) ir Kęstutis Ikasala (Nr.5), kuris buvo pripažintas geriausiu turo žaidėju

Tokių rungtynių, kokios praėjusį sekmadienį buvo sužaistos Varėnos „Ąžuolo“ sporto salėje, seniai nebuvo. Aikštelėje susirungė vieni iš turnyro lyderių – Eišiškių „Sokol“ ir vienas šio sezono autsaiderių – Varėnos „Ūlos“ rankininkai. Žvelgiant į įvykius aikštelėje, atspėti, kas nugalės, buvo sunku. Kovėsi dvi viena kitos vertos komandos.
Kadangi mūsų komandoje pirmą kartą šį sezoną kartu žaidė abu „Ūlos“ senbuviai – Žygimantas Grigėnas ir Kęstutis Ikasala, tai vyrai parodė, ką sugeba, kovodami dėl pergalės.
Rungtynes svečiai pradėjo labai kovingai. Jie ryžtingai stabdė Varėnos rankininkų atakas, o patys, mažiausiai progai pasitaikius, rengė greitas kontratakas. Tad rezultatas augo „Sokol“ naudai. Ir kai po kelių minučių jis tapo 5:1 varžovų naudai, „Ūlos“ vyr.treneris Irmantas Markiavičius paprašė pertraukėlės.
Ji padėjo. Pakoregavę gynybos sistemą ir puolimo taktiką mūsų rankininkai pradėjo žaisti tarsi kita komanda. Tuo tarpu „Sokol“ ir toliau bandė kietai gintis. Bet Eišiškių vyrai vis dažniau pradėjo pažeidinėti taisykles. Ir retai taip būna, kai vienas po kito į vienos komandos vartus būtų priteisti net keturi 7 m baudiniai. Nors dviejų iš jų realizuoti nepavyko, 12-tą minutę komandas skyrė tik du įvarčiai, – 5:7, o dar po dešimties minučių. Ž.Grigėnas ne tik jį išlygino, bet ir persvėrė – 12:11.
Taip užsimezgusi aikštelėje kieta vyriška kova tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos. Laimėję pirmą kėlinį 16:14, veteranų Ž.Grigėno ir K.Ikasalos į priekį vedami „Ūlos“ rankininkai ilgą laiką pirmavo ir po pertraukos, bet didesnės nei trijų įvarčių persvaros – 19:16, 25;22 – varžovai jiems neleido. Beje, nemažą įtaką rungtynių eigai turėjo ir neužtikrinti jaunos Vilniaus teisėjų poros sprendimai, neretai nežinia už ką šalinę tiek vienos, tiek kitos komandos žaidėjus. Geltonos kortelės buvo parodytos nenorėjusiems su tuo sutikti abiejų ekipų treneriams, o I.Markiavičius net gavo dvi minutes baudos. Kadangi tuo metu iš aikštelės už nuobaudas jau buvo pašalinti du „Ūlos“ žaidėjai, tai trims mūsiškiams kurį laiką teko žaisti prieš šešis eišiškiečius, kurie ir išlygino rezultatą – 31:31. Nors paskutinę kėlinio minutę Aurimas Balčikonis sugebėjo dar kartą jį persverti, paskutinis taiklus metimas į labai gerai žaidusio mūsų vartininko Lauryno Mikalonio vartus priklausė „Sokol“ puolėjui Artūrui Šibeikai. Tad užfiksuotos kovingos lygiosios – 32:32. Tačiau įsimintinas ir kitas rezultatas – per šį susitikimą teisėjai net 13 (!) kartų iš aikštelės šalino „Ūlos“ žaidėjus ir trenerį, o varžovai nusipelnė 10 tokių nuobaudų ir vieno žaidėjo diskvalifikacijos.
„Nori nenori tenka pripažinti, kad šių rungtynių teisėjai padarė daug klaidų, – po rungtynių „Giružiui“ sakė LRF inspektoriaus pareigas ėjęs geriausias Lietuvos arbitras, net keturiose olimpinėse žaidynėse rankininkų turnyrams teisėjavęs vilnietis Grigorijus Gutermanas. – niekas nelaukė, kad šis susitikimas bus toks atkaklus, ir teisėjai, matyt, tam nebuvo pasirengę. Beje, „Sokol“ vadovai dėl jų darbo padavė oficialų protestą.
Kaip bebūtų, šį kartą „Ūla“ iškovojo labai svarbų tašką. Mūsų komandai įvarčius pelnė : K.Ikasala – 11, Ž.Grigėnas – 10, K.Stoškus – 4 (visi iš 7 m), A.Balčikonis, L.Kraulaidys – po 2, L.Sužiedelis, M.Baliūnas ir K.Leikauskas – po 1. Varžovų snaiperiais buvo A.Šibeika – 12 įvarčių ir A.Gaidukas – 10.
Permainingos buvo beveik visos kitos šio turo rungtynės. Vilniaus HC „Ameber“ nugalėjo pirmenybių lyderius HC „Molėtai“ atstovus – 31:25 (14:14); Vilniaus „SM Tauras-VHC Smūgis“ įveikė „SM Garliavą“ – 26:25 (13:12), o Klaipėdos „CSC Telecom – Mėmelis“ – Pasvalio „Kuraną-SM“ – 36:26.
Po šių susitikimų buvo sudarytas geriausio turo žaidėjų septynetukas. Geriausiu žaidėju pripažintas varėniškis K. Ikasala, o geriausiu vartininku – dabar „HC Amber“ komandoje rungtyniaujantis buvęs Varėnos „Ūlos“ žaidėjas Justinas Biekša.
Kitas rungtynes „Ūlos“ rankininkai žais penktadienį. Tai bus atidėtos 14-ojo turo rungtynės su Lietuvos jaunių rinktine LJR-2002. Pradžia – 19.30 val.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: