Jis toks vienintelis

0
147

„Tarnystė žmogui – toks būtų tiksliausias ir trumpiausias dvasininko Kazimiero Vasiliausko gyvenimo apibūdinimas“ (Vladas Kančiauskas).

Balandžio 24 dieną Kaniavos krašto bendruomenė Dubičių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje paminėjo monsinjoro Kazimiero Vasiliausko 100-ąsias gimimo metines. Simboliška, kad minėtoje bažnyčioje nuo 1948 metų rugpjūčio 6 d. dvasininkas tarnavo du mėnesius.

Šventas mišias aukojo administratorius kunigas Almantas Kibirkštis, giedojo Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos kamerinis choras (vadovas Kęstutis Biveinis). Po mišių taip pat skambėjo choro atliekamos giesmės, privertusios susimąstyti apie gyvenimą, tikėjimą ir amžinybę. Dubičių ir Panočių kultūros centrų folkloro ansambliai „Lakštucis“ ir „Dziemedzis“ dainavo dainas apie Lietuvą, gimtinę, Dzūkiją. Veikė spaudinių paroda, apžvelgianti monsinjoro Kazimiero Vasiliausko gyvenimo momentus, asmenybę.

Kaniavos seniūnijos seniūnas Audrius Verseckas papasakojo, kaip vaikystėje lankydavosi Varėnos bažnyčioje ir bendraudavo su čia tarnystę ėjusiu Kazimieru Vasiliausku. Patirti šilti ir šviesūs išgyvenimai neužsimiršo, tai nulėmė, kad dėl santuokos sakramento kreipėsi į monsinjorą. Sulaukė nuoširdžių ir prasmingų palinkėjimų. Mintimis dalijosi Varėnos rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Laima Denutienė, Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys Jaunius Grikšas.

Renginį organizavo Panočių bibliotekos bibliotekininkė Rimutė Antuchevič, Dubičių kultūros centro direktorė Valentina Šlavenec, Kaniavos kultūros centro direktorius Algimantas Vitkus.

Rimutė Antuchevič   Panočių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: