Ar ateiviai grobia žmones?

0
18

Daugelis žmonių teigė, kad juos buvo pagrobę nežemiškos būtybės – ateiviai.

Prof. Jonas Grigas

1940-aisiais ir 1950-aisiais neatpažinti skraidantys objektai (NSO) tapo pasaulio visuomenės susidomėjimo tema. Garsusis Roswell NSO incidentas, kai 1947 m. liepą paslaptingas objektas rėžėsi į dykumą netoli JAV Rozvelo kariuomenės oro bazės, paskatino ateivių tyrimus ir visuomenės susidomėjimą NSO ir ateiviais. 1961 m. Betty ir Barney Hill pora iš JAV Naujojo Hampšyro pranešė, kad juos ateiviai buvo pagrobę. Tų metų rugsėjo 19 d. važiuodama pora pamatė keistas šviesas, jiems sustojo laikas ir prarado atmintį. Vėliau kitų šalių buvę pagrobtieji taip pat pasidalijo panašia patirtimi.

Vienas iš požymių, apie kuriuos dažniausiai praneša tariami pagrobtieji, yra trūkstamo laiko langai. Tai trunka nuo kelių minučių iki dienų. Kai kurie praneša, kad visiškai neprisimena, kas įvyko per tą laiką. Jiems atrodo, kad gresia pavojus būti vėl pagrobtiems.

Yra pranešimų apie keistus garsus pagrobtiesiems miegant, kad jie pabunda kitoje vietoje, apie intensyvius sapnus ir košmarus, kad kartais mato į ateivius panašias figūras.

Daugelis tariamai pagrobtųjų pranešė apie fizinius implantus, kurie dažniausiai paslaptingai išnyksta prieš juos ištiriant. Tačiau kai kurie iš jų buvo žemiškos biologinės kilmės.

Dauguma tariamų pagrobimo epizodų prasideda nuo pagrobtojo gaudymo, dažniausiai nakties metu, po to seka tyrimas ir bendravimas tarp ateivių ir pagrobtojo (dažnai telepatiškai). Kartais vyksta ekskursiją po erdvėlaivį ar kitą vietą. Tada būna sugrįžimas.

Ką gali pasakyti mokslas apie šiuos tariamus susitikimus su ateiviais? Remiantis tyrimais, dauguma žmonių, kuriuos tariamai pagrobė ateiviai, yra psichiškai stabilūs. Tačiau jie turi polinkį į fantaziją.

Deja, kartais žmogaus psichiniai procesai atitrūksta vienas nuo kito ir nuo tikrovės. Tai dažniausiai atsitinka reaguojant į didelį stresą ar traumas. Viena habilituota mokslų daktarė, vieno jaunesnio už mane universiteto profesorė man pasakojo, kad ją kartais pagrobia ateiviai, skraidina į kitas planetas, kad ji susitinka net su Kristumi. Vėliau sužinojau, kad ją buvo ištikusi sunki psichinė trauma ir stresas.

Šie žmonės pagrobimą kartais prisimena per hipnozę. Tačiau pati hipnozė gali kurti šias fantazijas.

Kartais žmogui įvyksta miego paralyžius ir esame tarp miego ir budrumo būsenų. Jaučiamės sąmoningi, bet negalime judėti. Daugelis pagrobtųjų teigė, kad buvo budrūs, jautė aplinką, bet negalėjo judėti, jautė baimę, suvaržymą, pasunkėjusį kvėpavimą ir spaudimą krūtinėje. Tai sustiprina miego paralyžiaus hipotezę.

Žmonių, kurie teigia, kad juos buvo pagrobę ateiviai, smegenų laikinosios skiltys gali būti jautresnės žemo dažnio magnetiniams laukams. Kanados Laurentiano universiteto neuromokslininkas Michaelas Persingeris teigia, kad laikinąsias skiltis stimuliuoja magnetiniai laukai ir gali sukelti haliucinacijas, įskaitant tokias, kai juos pagrobia ateiviai.

Dauguma žmonių, kurie teigia, kad juos buvo pagrobę ateiviai, nebūtinai meluoja. Jų istorijos gali būti moksliškai paaiškintos. Apie tai užsienio spaudoje dažnai rašo The Conversation, University of Birmingham, Psychology Today 1 and 2, Listverse, Stars Insider.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: