Valdžia laukia fatališkos baigties?

0
92

Pakaršio kaimo
gyventojai rajono valdžios prašo pagalbos, bet ši neįsigilina į jų
problemas. Negi reikia nelaimės, kad žmonės būtų išgirsti?

Romana Vaičkutė

Nelaimė – čia pat
Praėjusiame numeryje rašėme („Giružis“ Nr.36, 2019 09 13) apie problemas, su kuriomis susiduria Pakaršio kaimo gyventojai. Aktualiausios – dėl gana intensyvaus sunkiasvorių automobilių eismo ir jų keliamų dulkių bei netvarkomos savivaldybei priklausančios kelio atkarpos.
Eismas per kaimą yra intesyvus, nes šiuo keliu važiuojant iki Alytaus dvigubai arčiau nei per Merkinę ar Bobriškes, todėl Pakaršio gyventojai prašė valdžios pirmiausia pastatyti kelio ženklus, ribojančius greitį ir automobilių svorį, o esant galimybei – ir išasfaltuoti, nes žmonės dūsta dulkėse. Prašymai ne iš piršto laužti – prie kelio gyvenantys pakaršiečiai jaučiasi nesaugūs. Nedaug trūko, kad būtų įvykusi nelaimė su fatališka baigtimi.

Kaip „Giružiui“ pasakojo šio kaimo gyventojas Juozas Bagdžius, šeštadienio (rugsėjo 14 d.) popietę jis sėdėjo savo kieme. Keliu pro sodybą dideliu greičiu važiuojančiai „Audi“ nulėkė ratas, sulaužė tvorą ir atsidūrė kieme, prie pat šeimininko kojų… „Gerai, kad ratas, pralaužęs tvorą, atsitrenkė į akmenį, – neslėpdamas jaudulio pasakojo vyriškis, – todėl šis amortizavo smūgį, o jei ne, manęs šiandien gal jau ir nebūtų… Automobilis be rato dar kokius du šimtus metrų riedėjo…“.
Apie įvykį vyriškis pranešė policijai, su automobilio savininku susitarė, kad šis sutvarkys tvorą. Bet tai neišpręs pačios problemos – juk negali žinoti, kokiam automobiliui nulėks ratas kitą kartą ar išvis kas kada ir kur įlėks.
„Ženklai būtini“, – įsitikinęs J. Bagdžius. Jam antrina ir kaimynas Artūras Mačiulionis.

Problemą sprendžia lentele
Autorė turėtų atsiprašyti Varėnos seniūno Daliaus Lukmino, kad šis nereaguoja į Pakaršio kaimo žmonių skundus, kad prie kaimo kapinaičių – šiukšlių kalnai. Reaguoja seniūnas, bet… savaip. Užuot iškuopus tas šiukšles, ant ankstesnės lentelės atsirado nauja lentelė su užrašu „Visas kapinių atliekas dėti į konteinerius“. O tie konteineriai – ne prie vartų, kaip turėtų būti, o prie kelio, už 100 metrų ir senesni žmonės ten nebenueina. Kas ir kada šią lentelę prisuko, nežino net kaimo seniūnaitis Juozas Žėkas.
Gal žmonių prašymai bus išgirsti?

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: