Varėniškiams – skambūs vakaro akordai

0
490

Varėniškiai šį trečiadienio vakarą Varėnos kino ir parodų salėje turėjo galimybę pasiklausyti kauniečių akordeonistų, tarptautinių konkursų laureatų atliekamų kūrinių

Živilė Puidokaitienė

Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla tęsia bendradarbiavimo tradiciją su Lietuvos meno gimnazijomis ir konservatorijomis. Šį trečiadienio vakarą į svečius atvyko Kauno J. Gruodžio konservatorijos ir Kauno J. Naujalio gimnazijos akordeono dėstytojai, profesionalūs atlikėjai Laimonas Salijus ir Lukas Katinas bei jų mokiniai – tarptautinių konkursų laureatai – Gabrielė Jasiukevičiūtė, Eglė Ieva Kazakevičiūtė, Paulius Garšanovas. Jų atliekamoje programoje skambėjo kūriniai nuo baroko iki šių dienų.

Pirmą kartą į svečius atvyko kauniečiai akordeonistai, tad Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos direktorė Renata Bakulienė be galo džiaugėsi šiais svečiais, nes, kaip pati juokavo, jie visi yra iš to paties katilo – iš J. Gruodžio konservatorijos: „Puikūs dėstytojai, užkrečiantys savo geru pavyzdžiu, atsidavę akordeono muzikai, patys daug pasiekę, dalyvavę daugelyje projektų, groję įvairią muziką kaip solistai ir kaip ansamblio nariai. Lygiai tuo pačiu keliu eina ir jų studentai, dega meile akordeonui“. Direktorė informavo, kad šių studentų laukia ne viena kelionė į tarptautinius konkursus. L. Salijus paantrino R. Bakulienei, kad kitą penktadienį išvyksta į tarptautinį konkursą Vienoje, kuriame pasirodys šie trys mokiniai, konkursas yra labai rimtas, susidedantis iš dviejų turų.

Po skambių vakaro akordų R. Bakulienė dėkojo tiek atvykusiems jauniems ir talentingiems muzikantams ir jų dėstytojams, tiek ir savo mokiniams, kurie atėjo pasiklausyti, bei kitiems Varėnos gyventojams, kurie dalyvauja menų mokyklos organizuojamuose renginiuose.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: