Su kaukėmis pustuštėje salėje

0
65
Šia nuotrauka savo facebook paskyroje pasidalijo rajono meras Algis Kašėta, apgailestaudamas, kad antradieį vykusiame rajono tarybos posėdyje nedalyvavo opozicijos atstovai

Kai visa šalis sustingusi karantine ir žmonėms privalu būti namie, rajono meras Algis Kašėta ir valdantieji vėl elgiasi savaip – jie, ignoruodami reikalavimus nerengti susibūrimų, antradienį rinkosi į posėdį dėvėdami kaukes, o kad būtų kvorumas, nepaisydami saugumo, merą gelbėjo tarybos nariai medikai – Varėnos ligoninės direktoriaus pavaduotojas valdymui ir infrastruktūrai Kęstutis Budėnas, Reanimacijos, intensyvios terapijos ir operacinės skyriaus vedėja Rasa Kačiurinienė ir Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas Saulius Ivanauskas. Opozicijos nariai posėdyje nedalyvavo

Romana Vaičkutė

Antradienio rajono tarybos posėdis aistras ėmė kelti gerokai iki jam įvykstant – opozicijos nariai manė, kad šiuo metu, kai šalyje yra paskelbtas karantinas ir jokie susibūrimai yra nerekomenduotini, rengti posėdį gyvai yra nesaugu ir blogas pavyzdys visuomenei. Tuo labiau, kad ne viena savivaldybė posėdžius rengė nuotoliniu būdu, pasinaudodami medijomis.
Kovo 23 d. Socialdemokratų frakcijos vardu tarybos narys Povilas Saulevičius nusiuntė merui raštą prašydamas atidėti komitetų ir patį tarybos posėdį, kol Seimas priims pataisas, leidžiančias posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu (šios pataisos Seime buvo priimtos kovo 31 d., laukiama, kol jas pasirašys Prezidentas – red.).
„Kol visas pasaulis ir Lietuva bando kovoti su šia baisia epidemija, o gydytojai primygtinai ragina žmones sėdėti namuose ir vengti tiesioginio bendravimo su aplinkiniais, Varėnos rajono savivaldybė nusprendė organizuoti komitetų ir tarybos posėdžius karantino laikotarpiu“, – savo facebook paskyroje rašė Povilas Saulevičius.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: