Marius Galinis varėniškiams žinomas kaip kultūros darbuotojas, renginių vedėjas, sporto treneris, o štai dabar nustebino kartu su broliu Mantu ėmęsis naujos veiklos – valgio gaminimo, tiksliau – blynų…
Mariau, įdomiai dėliojasi tavo darbinė veikla – kultūros darbuotojas, sporto treneris, o štai dabar – su prijuoste kepate blynus… Kas lėmė tokią kaitą?
Visada gali keisti, kas esi ir kuo būsi. Mėgstu daryti tai, kas man patinka ir įdomu. Tai svarbiausia. O kepėjas, treneris, samdomas darbuotojas ar dar kas nors, tai tiesiog detalės, nesu prie jų prisirišęs.
Kodėl blynai? Kieno tai idėja – tavo ar brolio?
Na, sutikite – juk blynai yra jėga! Nuotaikingas, plataus spektro (įdarų juk visokių gali būti), kai kurių švenčių metu (pvz., Užgavėnės) – ritualinis patiekalas. Taip ir norėjosi išmėginti, ne tik paskanauti, bet ir kepti… Idėją išplėtojo brolis Mantas Galinis. Kai mes dirbame kartu, jis yra idėjų generatorius, aš daugiau atlieku perdavimo ir įprasminimo funkcijas.
Pavadinimas „Karvės blynas“ kiek šokiruoja… Kodėl būtent toks pavadinimas?
Matote, Jus šiek tiek šokiravo, atkreipė dėmesį, kas po juo slepiasi. Vadinasi, pavadinimas atliko savo paskirtį. Norėjome, kad jis būtent taip ir darytų. Be to, abu esame daug laiko praleidę senajame dzūkiškam kaime, kur babos blynų ir karvės blynų buvo gausybė ir visi jie buvo dideli ir gausūs. Kartais močiutė dėdama ant stalo prikeptų blynų, sakydavo „vo, kokių jum cia karvės blynų prikepiau, aikit valgyc..“. Taip sukūrėm savo Karvės blyną. Be to, aš labai myliu karves…
Blyninė ant ratų… Mobilumas – privalumas?
Būtent. Visiškai netraukė pradėti tokią veiklą stacionariose patalpose. Ratai leidžia rinktis kada, kiek ir kur dirbti. Man tai tinka ir patinka, nes užsiimu ir kitomis mielomis veiklomis, kurių nesinori užmesti.
Dar tik jųdviejų su broliu verslo pradžia, bet varėniškiai, atrodo, mėgsta blynus. Kokius renkasi dažniausiai?
Sprendžiant iš pirmųjų dienų lankytojų gausos, tikrai mėgsta. Iškepti gerą blyną nėra žaibiškas procesas, tam reikia šiek tiek laiko, o kai norinčių daug, tenka gerokai luktelti. Labai jaudinomės dėl to, bet vis tiek nenorime kepti prastesnių vardan greitumo. Startinio kepimo „topais“ tapo nutela su braškėmis, kumpio ir sūrio bei vištienos blynai.
Kokias dar gėrybes, be blynų, siūlote savo valgytojams?
Blynai mūsų pagrindinis „pabūklas“. O prie jų dar siūlome tikrai kvapnią ir skanią aukštos kokybės kavą ir arbatas. Ateityje neatmetame galimybės pagalvoti apie kažkokią vietinių gamintojų produkciją.
Ar daug kliūčių reikėjo įveikti pradedant verslą (leidimai ir kt.)?
Didžiausios kliūtys, kaip dažniausia būna, visada mūsų galvose. Visos kitos įveikiamos.
Jei blynai ant ratų – karantino veikla, ką darysit, kai jis baigsis?
Tęsim toliau. Mums tai ne karantininis pažaidimas.
O kaip su sporto klubu? Ar užteks abiem verslams jėgų ir laiko?
Na, sporto klubai uždaryti ir nematau prošvaisčių, kad greitu laiku atsidarys įprastinei veiklai. Su ištikimais klientais nusiteikę tęsti ir siekiame kūno bei sveikatos gerinimo tikslų kitais, ne „klubiniais“ būdais, pačiam sportas jau seniai tapęs gyvybiškai būtinu įpročiu, tad suderinamumas neišvengiamas.
Ką pasakytum bijantiems pokyčių?
Pokytis dėl pokyčio nereikalingas. Tęskite esamą veiklą, darbą ar pan., susitaikykite su ja, pamilkite, darykite iš širdies. Kai tai įvyks ir vis tiek pokyčių norėsis, tai jie ateis savaime ir negąsdins arba gąsdins daug mažiau bei bus sėkmingi. Nepaprastai paprasta.
Ačiū už pokalbį.
Kalbėjosi Romana Vaičkutė