Puodelis sau

0
103

Gegužės 26 d. Dubičiuose svečiavosi menininkė, TV laidų kūrėja ir vedėja Nomeda Marčėnaitė. Bendruomenės nariams ji vedė meno terapijos seminarą ir kūrybines puodeliavimo dirbtuves.

Palietė tarpusavyje derančius emocinio intelekto, savivertės, saviraiškos, kūrybiškumo ugdymo ir slopinimo klausimus, išsakė, ko labiausiai gailisi žmonės, atsidūrę tiesiojoje į anapus.

Puodeliavimas – Nomedos naujadaras, sugalvotas, kai terminas „porceliano puodelių dekoravimo užsiėmimas“ jai pasirodė pernelyg griozdiškas.

Paklaususi, kas iš esančių moka piešti, ir nesulaukusi teigiamų atsakymų, pateikė teiginių, kad čia susirinkusiųjų kūrybingumas yra, tik dabar jis užmigęs arba grubiai nuslopintas dar vaikystėje. Per trumpą laiką padėjo dalyvėms pažvelgti į savo pasąmonės gelmes ir patikėti, jog jų vaizduotė ir galimybės išreikšti savo fantaziją gyvos.

Nomeda pasakoja: „Kaip ir bet kurios meno terapijos esmė, puodeliavimas tai laikas, kai žaismingai ir neįsitempus vyksta gražūs ir dalyviui naudingi dalykai. Visų pirma tai žvilgsnis į savo vidų, ir jei taip galima pasakyti, pasivaikščiojimas po nuosavus smegenų kambarius, apie kurių buvimą pamiršta arba raktai seniai pamesti. Tai savo paties kūrybingumo paieška ir džiaugsmas susivokus, kad vaizduotė, fantazijos laisvė ir drąsa žvelgiant į ateitį galima ne tik vaikams, kad sugrįžus į vaikystei būdingą laisvę, sugrįžta džiaugsmas kurti ir mėgautis kiekviena diena.“.

Puodeliavimas su Nomeda – pirmasis projekto „Mobilūs pašnekesiai“ renginys, remiamas Lietuvos kultūros tarybos, Varėnos rajono savivaldybės.

Daiva Armonienė

Varėnos viešosios bibliotekos Informacijos išteklių skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: