Varėnos pasieniečiai suardė kontrabandininkų planus pasipelnyti iš baltarusiškų rūkalų

0
104

Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė du Šalčininkų ir Varėnos rajonų gyventojus, gabenusius 12 000 pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė – beveik 52 tūkst. eurų.

Iš ketvirtadienio į penktadienį, po vidurnakčio, miške ties Paąžuolės kaimu (Varėnos r.) VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai užklupo du vyrus. Jiedu į automobilį BMW X5 krovė ryšulius.

Su įkalčiais pasieniečių užklupti kontrabandininkai priešintis ar bėgti nemėgino.

Paaiškėjo, kad pasienio ruože rūkalus į automobilį krovė 21-erių šalčininkietis ir 22-ejų varėniškis. Pasieniečiai rado 24 Gardino tabako fabriko „Neman“ dėžes. Jose buvo 12 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Be to, šalčininkiečiui teks administracine tvarka atsakyti už buvimą pasienio ruože be asmens dokumentų. Už tokį pažeidimą, padarytą pakartotinai, jam skirtina 90–170 eurų bauda.

Po apklausos pasieniečiai sulaikytuosius paleido. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Griežčiausia įstatyme už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis numatyta bausmė – aštuonerių metų laisvės atėmimas.

Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: