Margučių ridynės

0
69

Balandžio 23 dieną Puodžiuose jau aštuntą kartą vyko šventė „Vaikų Velykėlės“.Tai fondo „Švieskime vaikus“ konkursas, puoselėjantis senas lietuviškas tradicijas, ugdantis tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumo dvasia sujungiantis šeimas. Pagrindinė konkurso sąlyga – sukurti didįjį margutį (2 metrų aukščio ir 1 metro pločio), jį nufotografuoti. Margutis nuotraukoje gali būti vienas arba su jį dekoravusiais dalyviais, nuotrauką nusiųsti rengėjams. Fondas dalyvaujančias bendruomenes apdovanoja vaikiškomis knygelėmis, o pagrindinis prizas – nemokama ekskursija į Naisius. Šį prizą Puodžių bendruomenė laimėjo 2018 metais.

Vaikų Velykėlių (Atvelykio) tradicijos itin artimos pačioms Velykoms: vėl yra dažomi ir ridenami margučiai, taip pat yra žaidžiami įvairiausi linksmi žaidimai. Tačiau šios šventės metu visas dėmesys skiriamas vaikams. Vaikų Velykėlės švenčiamos pirmąjį sekmadienį po šv. Velykų.

Šiemet vaikų Velykėlių pagrindiniai organizatoriai buvo Puodžių kaimo bendruomenė ir biblioteka. Bibliotekininkė su skaitytojais vaikais jau prieš kelias savaites iki šventės pradėjo kurti įvairias velykines dekoracijas ir didįjį margutį – Velykų zuikį.

Šventė prasidėjo Alytaus vokalinės studijos „VAJA“ dainininkės Augustės Grigaitytės atliekama daina „Aleliuja“ ir Velykų bobutės sveikinimu šventės dalyviams. Mažieji buvo paraginti būti drąsiais ir aktyviais žaidimuose ir rungtyse. Jų laukė didžiausio ir mažiausio margučio rinkimai, neklusnaus „margučio“ gaudynės, smiginio rungtis ir, žinoma, tikros margučių ridynės .

Nugalėtojams prizus įsteigė Puodžių kaimo bendruomenė, o fondas „Švieskime vaikus“ kiekvienam mažajam dalyviui padovanojo Aido Jurašiaus knygelę „Žąsino Gagio kelionės“.

Apdovanojimais šventė nesibaigė-visi vaišinomės organizacijos „Trijų ežerų HUB“ virtais barščiais ir sūriu bei UAB „Staginis“ padovanotu dideliu skaniu tortu.

Džiaugsmo ir įspūdžių kupina popietė įsimins ir vaikams, ir suaugusiems.

Veronika Tiškevičienė Puodžių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: