Kontrabandininkas neteko cigarečių ir užsidirbo dvi baudas

0
136

Netoli sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė Varėnos rajono gyventoją, mišku gabenusį 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Be to, jis pasienio ruože neturėjo privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.
Penktadienį vėlai vakare Lazdijų rajono Macevičių kaimo prieigose Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai kartu su kolegomis iš Varėnos pasienio rinktinės pastebėjo įtartiną vyrą. Jis nešė ryšulius. Ši vieta yra miške maždaug už 2 kilometrų nuo sienos su Baltarusija.
Pasieniečiai šį asmenį sulaikė. Jis pasienio ruože neturėjo privalomų tapatybę patvirtinančių dokumentų. Išsiaiškinta, kad tai – 27 metų Varėnos rajono gyventojas. Jis gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.
Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo padėjo administracines teisenas. Už pirmą nusižengimą teismas kontrabandos gabentojui skirs baudą nuo 5200 iki 6000 eurų. Už antrąjį pasieniečiai Varėnos rajono gyventojui skyrė 90 eurų baudą.
Vyras po apklausos paleistas jam įteikus šaukimą atvykti į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kur bus nagrinėjama jo byla. Cigaretės saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio
rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: