Lietuvos čempionate prieš dzūkus krito šalies rekordai

0
193

Rugsėjo 12-13 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos suaugusiųjų ir veteranų jėgos trikovės čempionatas, kuriame garbingai Varėną atstovavo ir Geležies lygos komanda.

Linas Sabaitis

Veteranių amžiaus grupėje iki 63 kg Danguolė Popovič atsistojo su 75 kg išspaudė 42,5 kg ir atkėlusi 95 kg pagerino visus savo asmeninius rezultatus ir iškovojo sidabro medalį. Taip pat veteranių grupėje, bet +63 kg startavusi Jurgita Skirevičiūtė ,,sukalė“ visus keturis nacionalinius veteranių rekordus: pritūpimas – 102,5 kg, spaudimas – 42,5 kg, atkėlimas – 115 kg ir suma – 260 kg. Ji tai pat iškovojo bronzos medalį.
Ieva Balukonytė suaugusiųjų amžiaus grupėje iki 63 kg atsistojusi su 110 kg, išspaudusi 70 kg ir pirmu bandymu atkėlusi 125 kg, pabandė įvykdyti sporto meistro normatyvą. Deja, bet 140 kg štanga (daugiau nei dvigubas pačios sportininkės svoris) pakilo tik iki kelių, o bendroje įskaitoje Ieva pelnė bronzą.
Įspūdingus rezultatus parodė mūsų jauniausios sportininkės, būdamos 13-15 metų kaip lygios su lygiom kovojo prieš suaugusias moteris. Melita Zalanskaitė atsistojo su 85 kg, išspaudė 45 kg ir atkėlusi 95 kg įskaitoje liko 5. Valerija Petrovaitė pritūpimuose įveikusi net 137,5 kg užfiksavo trečią didžiausią rezultatą Lietuvoje šį sezoną. Tai pat ji išspaudė 62,5 kg ir atkėlė 105 kg bei iškovojo mažuosius sidabro ir bronzos medalius pritūpimų ir spaudimo veiksmuose bei bendroje įskaitoje liko 4. Daugeliui staigmeną pateikė Reda Laurinavičiūtė, kuri atsistojo su 105 kg, išspaudė 50 kg ir atkėlė 125 kg. Reda, kuri varžybų dieną šventė savo 13-tą gimtadienį, trečiu atkėlimų bandymu pretendavo į Lietuvos jaunių rekordą, tačiau per gerą sprindį pakilusi štanga nepasidavė jauniausiai varžybų dalyvei. Bendroje įskaitoje ji liko 5-ta. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad merginų komanda suaugusiųjų amžiaus grupėje iškovojo 3 vietą.
Trečioje veteranų amžiaus grupėje startavęs Vytautas Kazlauskas atsistojo su 95 kg, atkėlė 120 kg, o spaudimo veiksme iškėlęs net 117,5 kg pasiekė naują Lietuvos rekordą ir bendroje įskaitoje pelnė sidabro medalį.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: