Mokesčius slėpę Alytaus rajono verslininkai stos prieš teismą

0
29

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo prokurorais teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl Alytaus rajone veikiančio pramogų parko apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo ir turto pasisavinimo.

2020 metų spalio mėnesį, Alytaus apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, dirbdami kartu su kolegomis iš kitų padalinių, Marijampolės apskr. VPK bei Kauno Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais atliko 29 kratas. Kratų įmonių patalpose, vadovų ir darbuotojų namuose metu buvo rasta daugiau nei 18 000 eurų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, galėjo būti gauti iš neapskaitytų pajamų. Tyrimo metu kartu dirbo daugiau nei 50 policijos pareigūnų ir kitų institucijų specialistų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad pramogų parke „Tarzanija“ bei restorane – viešbutyje „Dzūkijos dvaras“ veikiančios įmonės bei asmenys neįtraukė į apskaitą dalies gautų pajamų (32715 Eur) ir kai kuriems asmenims darbo užmokestį mokėjo „vokeliuose“. Taip pat nustatyti ir nelegalaus darbo atvejai, dėl kurių tyrimą atliko Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius. Nustatyta, kad nelegalių darbuotojų tarpe darbavosi ir nepilnamečiai asmenys.

Dėl nesumokėtų mokesčių valstybės ir valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos biudžetui, Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyrius pareiškė civilinius ieškinius iš viso 10951,74 Eur sumai. 

Pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo ir turto pasisavinimo įteikti dviejų įmonių vadovėms, pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo įteikti dviems įmonių darbuotojoms. Už šias nusikalstamas veikas, didžiausia įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: