Karaliavo futbolas

0
333

Šalčininkų vaikų futbolo klubas „Šalčia“ sukvietė visą rajono bendruomenę į kasmetinę šventę – „Futbolas mus vienija“. Šių metų šventė turėjo vieną esminį pokytį – ji tapo nebe vieno, o dviejų rajonų švente. Prie vaikų futbolo bendruomenės prisijungė ir Varėnos r. Mažieji futbolininkai ir jų tėveliai bei kiti artimieji, visą savaitgalį leido kartu pilnai atsidavę savo aistrai – futbolui.
Pirmą dieną, rugsėjo 14 d., šeštadienį vyko šeimos šventė – „Futbolas – mūsų aistra“. Šios šventės metu tėveliai sužinojo keletą labai svarbių dalykų, sietinų su jų vaikais, jeigu jie toliau sieks sportinės karjeros.
Bendruomenės narius ir šventės svečius FK „Šalčia“ atstovai supažindino su trumpa klubo veiklos istorija, pademonstravo esmines iškovotas taures, pasidalino nuolatinių paieškų, kaip geriau ugdyti vaikų sportinį profesionalumą, atradimais ir pristatė artimiausios veiklos gaires bei pokyčius.
Vienas iš esminių dalykų, gausėjant ir telkiantis Šalčininkų bei Varėnos rajonų futbolo bendruomenei, tampa adekvatus ir prasmingas organizacijos pavadinimas. FK Šalčia istorija prasidėjo nuo Šalčininkų rajono gyventojų, o ypatingai šio klubo steigėjui ir nuolatiniam mecenatui Andrej Sobolevskij inspiravus kokybišką ir profesionalų vaikų futbolo ugdymo procesą. Praėjus ketveriems veiklos metams, pavadinimas FK Šalčia tapo nebeaktualus dėl pačios veiklos geografinės specifikos ir kuriant ilgalaikę bei profesionalę vaikų futbolo klubo vystymosi strategiją, jis pervadintas FK KETERA pavadinimu. Tai novatoriškas, veržlus ir į maksimalų siekį orientuotos organizacijos pavadinimas. FK Ketera kolektyvo tikslas – atiduodant savo gebėjimus ir angažuotai dirbant, ugdyti būsimus futbolo žaidėjus.
Įgyvendinant šį tikslą šventės metu pristatytas dar vienas tolesnę veiklą grindžiantis esminis faktorius – pasirinktas profesionalumą garantuojantis ir vaikų ugdymo piramidę užbaigiantis strateginis partneris – FK ŽALGIRIS ir jo oficiali akademija VFA ŽALGIRIETIS. Nuo šiol visi FK KETERA vaikai, atėjus reikiamam brandos arba / ir profesionalumo tarpsniui turės galimybę žaisti VFA Žalgirietis bei FC Žalgiris komandose. Vienas iš esminių šio bendradarbiavimo siekių, suteikti maksimaliai konkurencinga ir kokybišką aplinką būsimam futbolo talentui iš Šalčininkų ar Varėnos atsiskleisite bei progresuoti.
Šventėje dalyvavęs VFA Žalgirietis direktorius, Žalgiris B vyr. treneris, UEFA Pro licenciją turintis, pats profesionaliu futbolininku buvęs, Žydrūnas Grudzinskas vaikams bei tėveliams papasakojo apie tokio bendradarbiavimo privalumus, naudą abiem bendradarbiaujančioms organizacijoms ir žinoma tėvų bei vaikų troškimus garantuojančio treniruočių proceso niuansus. Kompetentingas svečias dėkojo futbolą ir jo kultūrą kūrentiems bei kultivuojantiems šventės organizatoriams bei dalyviams, linkėjo užsikrėsti šiuo virusu – futbolu – nepagydomai.
Po oficialios šventės dalies prasidėjo aktyvioji. Iš pradžių visi dalyvavusieji stebėjo Žalgirio B komandos treniruotę. Tai vaikinai, vyresniųjų klasių moksleiviai, kurie yra per žingsnį nuo didžiojo futbolo Lietuvoje, (beje, ši išvyka į Šalčininkus ir treniruotė pas mus, jauniesiems Žalgirio vyrukams, išėjo į naudą, nes po dviejų dienų įkvėpti mūsų dėmesio ir linkėjimų jie įveikė rezultatu 3:2 Jonavos komandą). Po šios treniruotės, visi sugūžėjo į mažesnes aikšteles kur vyko draugiškos-parodomosios FK Ketera rungtynės su VFA Žalgirietis komandomis U-11, U-10, U-9, U-8 amžiaus grupėse. Pasibaigus šiai šventės daliai, į stadioną buvo pakviesti visi, kurie tik norėjo – pasidalinę į tris komandas nuo pačių mažiausių iki pačių vyriausių, draugiškai rungėsi trenerių paruoštose rungtyse bei žaidė futbolą. Aikštelėje esant ir mažam, ir dideliam, ir vaikui, ir jo vienam iš tėvų, artumo jausmas dar labiau sustiprėja. Atsiranda glaudesnis ryšys ir bendro tikslo siekimo troškimas. Tai didžiausias apdovanojimas, kurį tikime visi parsinešė iš šventės namo ir jo vedini gyvensime artimiausius sportinius metus. Na, o šventės pabaigoje visi mažiausi dalyviai gavo medalius, saldainių ir neužmirštamų emocijų.
Visos šventės metu mūsų mecenatas UAB LOTOS BALTICA nemokamai vaišino šventės dalyvius, gardžiomis bei šiltomis vaišėmis. Šio įmonės kolektyvas, neminint konkrečių vardų, labai ženkliai prisidėjo, kad šventė būtų tokia kokia ji buvo ir kad apskritai ji įvyktų. Didelis, ačiū visiems savanoriams padėjusiems ir prisidėjusiems. Ačiū, visiems FK Šalčia / FK Ketera rėmėjams, ypatingai UAB Magijos turas, kurie nuolat su mumis. Prasideda naujas, labai įdomus ir tikime prasmingas vaikų futbolo ugdymo Šalčininkų ir Varėnos r. etapas. Būk kartu su vaikais, būk kartu su mumis!

FK „Ketera“ inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: