Vandenį reikia branginti

0
22

Kovo 22 d. Varėnos viešojoje bibliotekoje buvo minima Pasaulinė vandens diena.

Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje vyko popietė-viktorina „Vanduo – gyvybės šaltinis“, kurioje dalyvavo Varėnos „Ryto“ progimnazijos mokiniai (mokytojos Edita Taraškevičiūtė ir Angelė Molienė).

Viktoriną pradėjo natūralaus mineralinio vandens gamyklos „Neptūnas“ atstovai Justinas, Paulius ir Rometa. Jie vaikams papasakojo apie vandenį, jog jau nuo mažų dienų reikia mokytis jį taupyti, kad liktų ir ateinančioms kartoms. Kiekvieną dieną, kai valomės dantis, maudomės duše ar plauname indus – vandenį reikia tausoti ir jo tuščiai neleisti. Viktorinoje varžėsi keturios komandos, „Lašeliai“, ,,Vandens lašas“, „Neptūnai“ ir „Vandeniai valdo“. Dalyviai atliko užduotis: degustavo vandenį ir spėjo jo skonį, sprendė kryžiažodį „Ežerai“, ieškojo atsakymų į klausimus apie pelkes, rezervatus, vandens būsenas, mineralinių vandenų kurortus informaciniuose leidiniuose, atliko kūrybinę užduotį – kūrė koliažus vandens tema. Šauniai pasirodė visos komandos, bet daugiausiai taškų viktorinoje surinko „Vandens lašas“ komanda.

Komandų sirgaliai atsakinėdami i klausimus ir spėliodami mįsles taip pat sužinojo daug įdomių faktų apie vandenį, už teisingus atsakymus gavo dovanėlių iš „Neptūno“ atstovų.

Indrė Siaurusiavičienė

Varėnos viešosios bibliotekos specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: