Vasara su knyga 

0
57

„Skaitymas tau tinka!“ – tai šių metų skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ šūkis. Atėjus vasarai džiaugiamės saulės spinduliais, gyvename džiugiomis emocijomis, matuojamės akinius nuo saulės, maudymosi kostiumus ir skrybėles. O Varėnos viešoji biblioteka jau aštuntą kartą rajono gyventojus kviečia pasimatuoti skaitymą ir knygą. Esame tikri – skaitymas Jums tinka!

Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentės Danguolės Abazoriuvienės įsitikinimu, „Iššūkis „Vasara su knyga“ – puiki priemonė, stiprinanti ryšį su knyga, su kitu žmogumi, skatinanti visuomenės įsitraukimą į skaitymą. Tai tarsi savotiškos varžytuvės, turinčios kilnų tikslą – telkti bendruomenę, skatinančios tobulėti. Smagu, kad į šią akciją įsitraukia vis daugiau kaimiškųjų vietovių skaitytojų. Skaitantis žmogus yra gražesnis, sveikesnis ir emociškai stabilesnis, gebantis įveikti ne vieną iššūkį“. 

Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. skaitykite bet kurioje Varėnos miesto ar rajono bibliotekoje: užsiregistruokite svetainėje www.vasarasuknyga.lt ir perskaitę knygas suveskite jų pavadinimus. Jeigu reikia, paprašykite bibliotekininko pagalbos. Štai kokias užduotis prisieis įveikti nusprendusiems priimti iššūkį: 

  1. perskaitykite knygą, kurios pavadinime minimas vietovardis, 
  2. perskaitykite knygą, kuri buvo ekranizuota, 
  3. perskaitykite fantastinę knygą, 
  4. perskaitykite negrožinę knygą, 
  5. perskaitykite knygą apie laisvę. 

Knygų rekomendacijos bus pateiktos interneto svetainėje www.vasarasuknyga.lt, „Vasara su knyga“ feisbuko ir instagramo paskyrose. Įveikusiųjų iššūkį laukia prizai.

Parengė Varėnos VB Informacinių išteklių skyriaus bibliotekininkė Daiva Armonienė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: