Lietuvos jaunosios plaukikės – čempionės!

0
92

Papildyta

Šiaurės šalių jaunių plaukimo čempionate Švedijoje Lietuvos jaunes lydi sėkmė – vienoje estafetėje jaunosios plaukikės laimėjo auksą, o kitoje – bronzą. Čia taip pat pagerintas ir Lietuvos jaunių rekordas…

Švedijoje šiandien startavo Šiaurės šalių jaunių plaukimo čempionatas, kuriame dalyvauja 9 šalių: Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos, Farerų salų, Estijos, Latvijos ir Lietuvos plaukikų rinktinės. Mūsų šalies rinktinėje yra ir Varėnos sporto centro plaukikė Ieva Jurkūnaitė.

Lietuvos jaunių rinktinė kombinuotoje estafetėje 4×100 m iškovojo aukso medalius. Atkakli kova vyko iki paskutinių milimetrų tarp Lietuvos ir Estijos rinktinių. Tik 0,01 sek. pranašumą pavyko išsaugoti paskutiniame etape plaukusiai laisvu stiliumi Ievai Jurkūnaitei, kuri savo etapą įveikė pasiekdama puikius laikus – 50 m įveikė per 27.90 sek., o 100 m – per 59,16 sek. To pakako, kad Lietuvos rinktinė pasipuoštų pirmuojų žaidynių aukso medaliu.

Čempionėmis tapo: Emilija Pociūtė, Guoda Tručinskaitė, Liepa Borevičiūtė ir varėniškė Ieva Jurkūnaitė (nuotraukoje pirma iš kairės).

Papildyta

Prie aukso estafetėje pridėtas ir rekordas.

Ieva kartu su komandos draugėmis pagerino Lietuvos merginų iki 15 metų rekordą kombinuotoje 4×100 m.

Tik ką pasibaigė dar vienas estafečių finalas. Lietuvos merginų kvartetas, tarp kurių yra ir Ieva Jurkūnaitė, tenkinosi bronzos medaliais.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: